Порошенко дебатовао сам са собом

Украјински председник Петро Порошенко одржао је данас дебату сам са собом, будући да се његов опонент на председничким изборима Владимир Зеленски није појавио на стадиону где је требало да се дебата одржи.

Прво је Порошенко наступио на сцени на стадиону, након чега се упутио у прес-центар, где је заузето место за свом говорницом, али је ова друга, за којом је требало да стоји Зеленски, остала празна.

Чим су окупљени грађани схватили да се Зеленски неће појавити, велики број њих је пожелео да напусти стадион, услед чега је настао хаос.

Наиме, пошто организатори нису обезбедили специјални излаз, полиција је грађане почела да пушта кроз детекторе за метал, куда су људи иначе улазили, па је дошло до опште пометње.

Многи су се гурали, на појединим местима је дошло и до мањих нереда, али, по свему судећи, нико том приликом није повређен.

Зеленски је нешто раније рекао да намерава да дебату са Порошенком одржи 19. априла, два дана уочи другог круга председничких избора у Украјини, када су дебате по закону и планиране.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »