Додик: Нема ништа од жичане ограде на граници са Србијом

Од идеје председавајућег Савета министара БиХ у техничком мандату Дениса Звиздића да се, због миграната, постави жичана ограда на граници са Србијом нема ништа, изјавио је српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Милорад Додик (фото: Лола Ђорђевић)

Након што је Звиздић то изјавио због процена да стиже досад највећи мигрантски талас, Додик је поручио и да је против слања Оружаних снага БиХ на додатно обезбеђивање границе, што је раније и затражено.

Када је реч о Републици Српској за безбедност ће се побринути резервни састав полиције који ће убрзо добити МУП Републике Српске, казао је Додик, преноси РТРС.

„На делове где је Република Српска одговорна на диспозицијама које то предвиђају закон и пропис, ми ћемо контролисати ситуацију. Ми нисмо опредељени да у Српској правимо кампове, ни било шта друго. Разумемо да су ти мигранти у транзиту и да иду ка најближим дестинацијама, у овом случају Бихаћ, да могу да пређу у ЕУ“, објаснио је Додик.

Звиздић је недавно рекао да ако границе Европе наставе да се херметички затварају за пролаз миграната и БиХ ће ићи ка херметичком затварању своје границе према источним суседима.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »