Весић: Лидери СзС позивају на сукобе и крвопролиће

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, поводом сутрашњег протеста дела опозиције, позвао је Београђанке и Београђане да не наседају на провокације насилника.

„Не сме да буде проливена ниједна кап крви како би се Обрадовић, Ђилас и Јеремић дочепали власти на улици, када већ не могу на изборима“, рекао је Весић.

На питање, ако дође до радикализације протеста, на који начин ће држава и град реаговати, Весић истиче да је Србија слободна земља у којој свако има право да изрази свој политички став, па и протестима, све док је све мирно и без насиља.

„До сада смо показали висок степен толеранције, чак и када протести нису били пријављени, то се не дешава у многим европским земљама. Рецимо у Француској где је на демонстрацијама ухапшено преко 3.000 људи. Дакле, док су протести мирни, они могу да се одржавају. Прерасту ли у насиље које најављују фашисти Бошка Обрадовића реаговаће се у складу са законом као и до сада“, рекао је Весић.

Колико је мени познато, нагласио је он, само Обрадовићеви фашисти и његови помагачи Ђилас и Јеремић најављују блокаде саобраћајница.

„Они су ти који прете упадом у државне институције, блокадом аутопута, нападом на станове државних функционера. Они позивају на крвопролиће и на сукобе. Они нападају комуналне раднике, новинаре. Њихова једина политика је насиље. Насиље над новинарима који се усуде да извештавају онако како Ђилас не жели“, казао је Весић.

У демократијама се, нагласио је он, друштвени конфликти решавају изборима.

„На тим изборима СНС би победила убедљиво, тако да је наш страначки интерес да се они распишу“, рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »