Konkurs za književnu nagradu Stevan Sremac

Thursday, April 11, 2019 – 22:15 to Monday, June 10, 2019 – 23:45

Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar raspisali su konkurs za književnu nagradu “Stevan Sremac” za dela humorističko-satiričnog žanra (proza, poezija, aforizmi).

Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova veličine 10pt) kod proze, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama. Broj aforizama je ograničen na obim od deset strana.
 
Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva, a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.
 
Rok prijema radova za konkurs je 10. jun 2019. godine.

Radove treba slati isključivo u štampanoj formi na adresu: Mesna zajednica Elemir, Žarka Zrenjanina br. 49, 23208 Elemir, sa naznakom “Za književni konkurs BAL U ELEMIRU 2019”.
 
Dodeljuju se ukupno tri nagrade: prva u iznosu od 50.000 dinara, druga u iznosu od 30.000 dinara i treća u iznosu od 20.000 dinara.

Odluku o nagradama donosi žiri u sastavu: Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša.

Uručenje nagrada najavljeno je za 28. jun, u okviru programa manifestacije “Bal u Elemiru – Sremčevi dani” u Elemiru.

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »