Đilas u Novoj Varoši na protestu „1 od 5 miliona“: Vučić pokušava Srbiju da uvede u građanski rat

„Na vlasti imamo čoveka koji gura Srbiju u nasilje, kad bi imao s kim – zaratio bi, ali pošto nema, onda svojim batinašima i stalnim izazivanjem panike želi Srbiju da uvede u građanski rat“, rekao je Dragan Đilas, jedan od osnivača Saveza za Srbiju, večeras u Novoj Varoši.

Đilas je na protestu „1 od 5 miliona“ poručio da na protestima širom Srbije nikada nikakvog nasilja nije bilo, iako režim sve čini da demonstrante prikaže kao nasilnike. Istovremeno, imamo „kriminalca u Brusu“, Grocku je vodio čovek koji je organizovao paljenje kuće novinara, u Žitorađi čelnik opštine tuče ljude usred svog kabineta. „Taj stepen ludila je strašan“, ocenio je Đilas i dodao da vlast konstantno huška građane jedne na druge, samo zbog toga što drugačije misle.

„Prestani više da nas deliš! Svi smo mi građani ove zemlje, svi smo patriote i volimo Srbiju“, poručio je on Vučiću.

Osvrnuvši se na poslednji protest u Beogradu, Đilas je kazao da su lideri SzS otišli do zgrade TV Pink da bi „položili venac Oliveru Ivanoviću u čijem je ubistvu, emitovanjem spota kojim je targetiran, Željko Mitrović učestvovao“:
„Mitroviću, direktni si podstrekivač ubistva, ali uskoro će se znati i ko je napravio taj spot. Neće TV Pink imati nacionalnu frekvenciju i neće više zagađivati ovu zemlju, i tada ćemo doći ispred zgrade da proslavimo slobodu.“

On je pozvao Novovarošane da 13. aprila dođu u Beograd na veliki narodni miting i da pokažu šta je većinska Srbija naspram „polupraznih autobusa“ koje Vučić razvozi po svojim skupovima.

 

Ova vest Đilas u Novoj Varoši na protestu „1 od 5 miliona“: Vučić pokušava Srbiju da uvede u građanski rat je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »