Обијена црква и кућа повратника на КиМ

У последња 24 сата, према извештају полиције, обијена је црква Свете Петке у Сувом Долу, а непознате особе опљачкале су кућу у повратничком селу Брестовик код Пећи.

Србин из Сувог Дола код Митровице пријавио је полицији да су непознате особе обиле врата цркве Свете Петке и украле новац, а у извештају полиције се наводи да је полупан и ентеријер цркве, преноси Радио Косовска Митровица.

Црква је била на мети лопова и 18. фебруара ове године.

У истом полицијском извештају се наводи да је обијена и кућа једног од српских повратника у селу Брестовик у општини Пећ. Србин из овог места је косовкој полицији пријавио крађу, али нема података о материјалној штети.

Радио Косовска Митровица подсећа да је у Приштини пре неколико дана одржан састанак одбора за права и интересе заједница и повратак на коме је извештај о раду поднео министар унутрашњих послова Екрем Мустафа.

Седници су присуствовали посланици Српске листе у чије име је председник овог одбора Игор Симић питао да ли ће полиција заштитити Србе на Косову, јер је према подацима Стеј департмента над Србима у прошлој години извршено 100 напада.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »