Харадинај: Ја сам амерички војник

Косовски премијер Рамуш Харадинај, који борави у САД, поновио је да су односи између Косова и САД добри, а да је такса од 100 одсто на српску и робу из БиХ уведена «против интереса Србије и Русије на Балкану».

Рамуш Харадинај, Фото: АП

Рамуш Харадинај је у једном интервјуу за себе рекао да је «амерички војник на терену који извршава наредбе», преноси Газета блиц.

«Наши ставови су слични ономе за шта се Америка залаже, а они који су на терену су свесни тога, а ја сам војник Америке на терену», рекао је Харадинај те додао да се то односи пре свега на Русију и Србију.

Навео је и да само «примењује наређење у односу на ситуацију на терену» и да верује да се «јачањем Косова јачају и амерички интереси и уклањају руски и други интереси».

Харадинај је у петак отпутовао у САД, најављујући да ће имати састанке са америчким званичницима, наводи Газета блиц.

Приштински Лајми је међутим раније пренео, позивајући се на изворе из Харадинајевог кабинета, да се он неће састати са америчким званичницима, већ с представницима албанске католичке заједнице.

Иначе, Харадинај је због увођења такси од сто одсто на производе из Србије и БиХ, од краја прошле године био под санкцијама САД, тако што му је онемогућено да добије визу.

Зато није могао да присуствује традиционалном Молитвеном доручку у Вашингтону, почетком године, иако је био позван.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »