Poziv na Ex Oriente radionicu dokumentarnog filma

Thursday, April 4, 2019 – 22:00 to Friday, April 19, 2019 – 23:45

Institut za dokumentarni film (IDF) u Pragu objavio je poziv na Ex Oriente radionicu za razvoj dugometražnog dokumentarnog filma koja će biti održana u tri sesije u Slovačkoj i Češkoj tokom 2019. i početkom 2020. godine.

Konkurs je otvoren za kreativne projekte dugometražnih dokumentarnih filmova u razvoju ili ranoj fazi produkcije, koji ispituju žanrove, formate i medijske granice. Posebno su dobrodošli autori koji menjaju način na koji posmatramo današnje društvo.

Vodeći mentori Ex Oriente filmske radionice biće producent i konsultant Iikka Vehkalahti (Finska), šef studija Evropske dokumentarističke mreže Mikael Opstrup (Danska), rediteljka i scenaristkinja Ivana Pauerová Miloševičová (Češka) i reditelj i producent Filip Remunda (Češka).

Radionica obuhvata tri sesije, od kojih je prva od 20. do 25. juna u Banskoj Štiavnici u Slovačkoj (Pronađi svoj način – vizija, prostor i pripovedanje), druga od 24. do 29. oktobra u Jihlavi u Češkoj (Produkcija i razvoj priče), a treća u martu 2020. godine u Pragu (Tržište, tu sam!), u okviru East Doc platforme i festivala One World IHRDFF.

Program Ex Oriente Film vodi do koprodukcijskog East Doc Foruma, gde će učesnici radionice predstaviti svoje projekte evropskim i severnoameričkim producentima, distributerima, kupcima, predstavnicima filmskih fondova i festivala, emiterima i drugim profesionalcima. Osim automatskog uključivanja u radionicu East Doc Foruma, učesnici će imati i mogućnost da dobiju stipendije i nagrade u vidu finansijske podrške, koprodukcijskih ugovora i pristupa vodećim evropskim tržištima i partnerskim treninzima.

Rok za prijavljivanje je 19. april, isključivo preko onlajn formulara.

Prijavljivanje je besplatno, a moguće je samo na engleskom jeziku.

U okviru Ex Oriente Film programa, razvijeni su međunarodno uspešni dokumentarni filmovi, kao što su Over the Limit, Brothers, The Domino Effect, Blind Loves, At the Edge of Russia, Rabbit a la Berlin, Village Without Women, Bakhmaro. Među mentorima ranijih izdanja Ex Oriente Film programa bili su Christian Frei, Sean McAllister, Mila Turajlić, Mike Bonanno, Vitaly Mansky, Dounia Sichov, Cintia Gil i Joe Bini.

(SEEcult.org)


Source: Портал за културу Југоисточне Европе SEEcult.org (http://www.seecult.org)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »