Амерички генерал: Наши војници су потребни Косову због „спољних малигних претњи“

Командант америчких ваздухопловних снага у Европи Тод Данијел Волтерс рекао је пред Сенатом САД да су амерички војници потребни на Косову како би одговорили на „спољне малигне претње“ и поручио да ће америчка команда у Европи подржати даљи развој косовских безбедносних снага, пише приштински „Експрес“.

„Америчко присуство је потребно како би се ојачао отпор наших партнера на спољне малигне претње“, рекао је Волтерс, који је генерал ваздухопловних снага САД и командант америчких ваздухопловних снага у Европи и ваздухопловних снага Африке.

Говорећи о косовским безбедносним снагама, Волтерс је рекао да америчка команда у Европи подржава развој КБС-а у складу са десетогодишњим планом транзиције и у пуној у сарадњи са САД и земљама-савезницама НАТО-а.

„Охрабрујемо КБС да одржи свој мултиетнички и професионални карактер који одговара свим грађанима Косова“, поручио је Волтерс, пренео је Танјуг.

Он је додао да амерички Стејт департмент подржава модернизацију војски у региону, тако што их снабдева америчким оружјем.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »