Поплаве у Авганистану: Најмање 32 особе настрадале (ВИДЕО)

Бујица у Авганистану однела је најмање 32 живота на западу те земље, уништавајући куће и импровизована склоништа за расељене породице, изјавио је данас Хасибула Шир Хани, портпарол националне Канцеларије за управљање катастрофама.

Он је рекао да је више од 700 домова уништено или оштећено, а 12 људи се сматра несталим.

Поплаве изазване обилним кишама почеле су да се шире у четвртак и оставиле траг разарања у седам провинција, додао је портпарол.

Нови наноси воде додатно погоршавају већ лошу ситуацију. Стотине хиљада људи је прошле године расељено у том региону због снажне суше и 17-годишњег рат с талибанима, подсећа Ројтерс.

Поплаве су уништиле на стотине кућа, неке историјске локације, хиљаде хектара пољопривредног земљишта, као и мостове и аутопутеве, рекао је Џилани Фархад, портпарол покрајине.

Поплаве су уобичајена појава у Авганистану, иако нису обично овако озбиљне. Ова земља има мало инфраструктуре попут ровова и канализације за одвођење воде која се скупља од кише или отопљеног снега.

Организација Ворлд вижон саопштила је да су овом катастрофом погођене десетине хиљада Авганистанаца. Неки становници провинције Бадгис су ово назвали најгорим невременом у последњих 20 година.

Суседни Иран је такође био поплављен после обилних киша, а у неким областима су ангажоване хитне службе.Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »