Пентагон извлачи стратегије из нафталина: Како се борити против Русије у Европи

Министарство одбране САД одлучило је да се врати на стару стратегију борбе против Русије у Европи, која подразумева што веће војно присуство на Старом континенту.

Како пише лист „Бизнис инсајдер“, ова стратегија је израђена током Хладног рата, са циљем да омогући америчким снагама да што брже и ефикасније одреагују у случају конфликта са Русијом.

Управо је из тог разлога, прецизира амерички лист, на стотине америчких војника изненада пребачено у Европу из Тексаса, тачније у Пољску.

Главни разлог због чега су се Американци уопште и вратили на ову стратегију која датира још од средине прошлог века, јесте што је Крим 2014. прешао у састав Руске Федерације, оцењује лист.

Наводи се и да ће овај приступ постати нова норма Пентагона, стога би јавност могла у будућем периоду све чешће да чује о неочекиваним пребацивањима америчких трупа у Европу.

„За све противнике САД ова мера ће бити неочекивана. То је добро за америчку националну безбедност. Главни циљ је обуздавање и спремност“, рекао је заменик главнокомандујућег Националне гарде САД у Европи Џон Гронски.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »