Никодијевић примио делегацију Јакутије која је у посети Београду

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић разговарао је са делегацијом руске Републике Саха-Јакутија, коју је предводио Владимир Васиљев, заменик министра спољних послова Јакутије.

Никодијевић је подсетио да је први сусрет две делегације одржан 2017. године у Београду, чиме је почело велико пријатељство између два народа.

– Изузетно ми је задовољство што сте се поново вратили у наш град, што значи да вам је у Београду било веома лепо и драго ми је је што је из нашег првог сусрета произашло Друштво српско-јакутског пријатељства. Током ове посете сарађиваћемо у области културе, а наша два народа повезују два велика реформатора, Вук Стефановић Караџић и Алексеј Кулаковски. Разговарали смо и о томе да наш следећи сусрет поред културне, обухвати и економску сарадњу, потписивањем Оквирног споразума о сарадњи  јер желимо да ојачамо везе између Србије и Јакутије. Такав споразум, поред сарадње у култури и спорту, предвидео би и привредну сарадњу наших привредних комора, нарочито у области грађевинарства, јер је репутација српских грађевинских предузећа веома високо котирана – истакао је Никодијевић.

Делегација Јакутије у Београду се налази у оквиру манифестације „Сагласје разлика” у част два реформатора језика, Вука Караџића и Алексеја Кулаковског. Први пут делегација Јакутије посетила је Београд у јуну 2017. године када су у нашем граду прославили свој први национални празник Исех (сусрет лета и зиме) у Сурчину.

Извор: Беоинфо

The post Никодијевић примио делегацију Јакутије која је у посети Београду appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »