Дачић разговарао са министром спољних послова Никарагве

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић сусрео се са министром иностраних послова Никарагве Денисом Роналдом Монкада Колиндресом на маргинама учешћа Републике Србије на 8. састанку шефова држава и Влада чланица Асоцијације карипских држава, који се одржава у главном граду Манагви.

У пријатељском и садржајном разговору два министра су истакла пријатељске везе две државе и народа које почивају на поштовању начела не мешања у унутрашње ствари суверених држава, као и поштовању међународног права и принципа територијалног интегритета суверених држава.

Министри су закључили и да је међусобна сарадња веома изражена и у међународним организацијама. Нагласили су и да се потврда добрих веза и одличне сарадње између Републике Србије и Никарагве огледа и у обележавању 40 година успешних и пријатељских дипломатских односа. Два шефа дипломатије су потписала и међудржавни Споразум о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша. Министри Србије и Никарагве договорили су да се приступи и закључивању Споразума за укидање виза и за носиоце свих врста путних исправа.

Министар Дачић позвао је никарагванског колегу да посети Србију током ове године.

Извор: МСП

The post Дачић разговарао са министром спољних послова Никарагве appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »