Дачић: „Изузетно успешне посете земљама Јужне и Централне Америке“

„Завршио сам једну изузетно успешну посету током које сам учествовао на два мултилатерална скупа – на Конференцији Уједињених нација о сарадњи Југ-Југ у Аргентини и Конференцији Асоцијације карипских земаља у Никарагви.

Искористио сам прилику да разговарам о нашим државним интересима, проблемима и томе како да обезбедимо што већу подршку .

Разговарао сам за 21 министром спољних послова, са више председника, премијера и потписао више међудржавних споразума.

Посетио сам Аргентину, Уругвај, Парагвај, Гватемалу и Никарагву.

Како би ми, политичари, рекли то су сигурни гласови. То су наши пријатељи, са којима морамо да развијамо даље односе, а сви ће они доћи и у узвратне посете Србији.

Веома сам задовољан резултатима ове посете. То је веома значајно јер је, као што знате, Косово поново поднело захтев за пријем у Интерпол. О томе ће се крајем године разговарати на Конференцији Интерпола у Чилеу и зато су нам сви ти гласови потребни.

Разговарао сам и са многим земљала које су признале Косово, о томе да преиспитају своје одлуке, али о томе кад се то све и деси“, изјавио је на крају посета земљама Јужне и Централне Америке шеф српске дипломатије.

Извор: МСП

The post Дачић: „Изузетно успешне посете земљама Јужне и Централне Америке“ appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »