Британска влада пред крахом

Неколико кључних министара британске Владе је спремно да поднесе оставку због несугласица о опцији изласка Велике Британије из ЕУ, пише „Сандеј тајмс“.

Како тврди британски лист, оставку може поднети шест чланова Владе, који не подржавају „брегзит“. Они ће отићи ако наредне недеље буде донета одлука о изласку из ЕУ без договора са Бриселом.

Министри који подржавају „брегзит“ такође намеравају да напусте Владу Терезе Меј ако она подржи останак Уједињеног Краљевства у царинској унији или одлагање изласка.

„Тереза Меј ће бити упозорена да ће се њена влада суочити са крахом ако не спроведе свој договор о ’брегзиту‘, пошто су помоћници шефице Владе били у ћорсокаку поводом тога да ли да прихвате меки „брегзит“ или да распишу изборе ове недеље“, пише лист.

Подсетимо, чланови британског парламента трећи пут су одбацили план премијерке Терезе Меј за „брегзит“. ​Премијерка Британије Тереза Меј је изјавила да одлука посланика да трећи пут одбију њен предлог споразума о „брегзиту“ значи да је парламент по питању решења за излазак из Европске уније остао без опција.

Спутњик

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »