Вулин: Војска развија такмичарски дух

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић разговарали су у Малој ратној сали Старог Генералштаба са члановима војне репрезентације Србије у атлетици и спортистима који су остварили запажене резултате на недавно одржаним такмичењима.

Александар Вулин (Фото :Лола Ђорђевић)

Чланови војне репрезентације Републике Србије у атлетици освојили су одличја на недавно одржаном «26. Новосадском полумаратону» у мушкој, женској и штафетној конкуренцији, а на «6. ноћној трци у алпском скијању» на Златибору и на «Првенству Србије у трци на 10 километара на путу» одржаном у Крушевцу војни спортисти су, такође, остварили запажене резултате.

Честитајући војним спортистима на оствареним успесима, министар Вулин је истакао да је постало већ традиционално да се сваке године бар једном састане са војним спортистима поводом њихових успеха, саопштило је Министарство одбране.

«То су резултати због којих је Војска поносна на вас. Ми знамо како је тешко постићи такве резултате, а не бити професионалац. Ви се такмичите са људима који свој дан троше искључиво на припреме за такмичења, а ви имате сви своје редовне активности и обавезе, по ономе што добијам о вама, ви те своје обавезе извршавате на најбољи могући начин. Ви у своје слободно време, одузимајући од себе и своје породице, вежбате и трудите се и ево- резултати су ту», нагласио је Вулин.

Према његовим речима, да то не би био само њихов ентузијазам, војни спортисти треба да осете да иза њих стоји један моћан систем какав је Војска Србије.

«И када Војска Србије нешто одлучи и онда то мора бити спроведено и успешно и то онда мора бити и најбоље. Спортска јединица је нешто, што мислим да је недостајало Војсци Србје и што верујем да ће сада дати значајне резултате. Врло брзо ћемо се постројити, врло брзо ћемо у наше редове примити и врхунске професионалце који ће моћи да нам помогну и својим тренутним ангажовањем и формом, али и у будућности својим знањем. Али, на првом месту, то је јединица која припада припадницима Војске Србије, у којој ће се налазити они који су већ показали знање, таленат, стрпљење и упорност», истакао је Вулин.

Војска Србије, додао је, као једну од својих темељних вредности има неговање спортског и победничког духа, потребу да победимо, да будемо први испред свих.

«Где год се такмиче припадници Војске Србје, то значи да хоћемо да будемо први, да хоћемо да дамо све од себе да бисмо били најбољи, јер то јесмо. Војска Србије негује спортски дух, негује колективни дух и дух жртвовања за друга, за јединицу, за Војску, за народ, за земљу, а то су најбољи спортисти», поручио је Вулин додајући да њихове победе пре свега долазе због снажне психичке спремности, упорности и стрпљења.

РТС

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »