Вучић: Србија ће из дана у дан бити све боље место за живот

Држава ће уложити више новца у развој пољопривреде и то ће осетити сточари, ратари, воћари, повртари и други, као и произвођачи меда, поручио је данас председник Србије Александар Вучић током обиласка друштва пчелара „Цвет Баната“ у Лазареву код Зрењанина.

„Имамо много тога у пољопривреди да урадимо. Сада имамо нешто више новца да улажемо пошто смо ствари поставили на сигуран темељ, када смо зауставили гашење фабрика и пљачкашке приватизације“, рекао је Вучић обраћајући се грађанима.

Истакао је да држава сада има више новца који може да уложи у пољопривреду и то захваљујући грађанима који нису веровали у лака обећања тајкуна који су опљачкали и уништили ову земљу.

Захвалио је грађанима што знају да без марљивог рада нема резултата.

„Само лаковерни верују у једноставне резултате без икаквог труда. Када смо 2014. кренули у тешке реформе, веровали сте у поштење, а не у лоповлук. Србија ће из дана у дан бити све боље место за живот“, нагласио је Вучић.

Истакао је да ће фабрика „Линглонг“ у Зрењанину бити најзначајнија инвестиција у том граду у последњих 50 година.

„Многи из Лазарева добиће посао у тој фабрици и имаће бољу будућност. То ће значити драматичне промене за Зрењанин“, напоменуо је Вучић.

Подсетио је да је „Линглонг“ добављач гума за „Фолксваген“ и истакао да ће покушати да доведе инвестицију „Фолксвагена“ у нашу земљу.

„Били смо у конкуренцији осам земаља, затим пет у коју би дошао “Фолксваген“ и надам се да ћемо ући у последње три и после у последње две земље за избор за инвестицију. То би био највећи резултат и онда би могао са поносом да кажем да сам свој посао завршио“, нагласио је председник Србије.

Захвалио је још једном грађанима на вери у модерну и пристојну земљу, Србију будућности.

А, ја ћу се трудити још неко време да се борим за Србију док ме не смене. Живела Србија, поручио је Вучић.

 

Мед је наша велика шанса, настављамо са подршком

Мед је наша велика шанса, а од његове производње посредно и непосредно може да се заради чак 150 милиона евра, изјавио је предсеник Србије Александар Вучић и најавио даљу подршку државе пчеларима.

Производња меда је, указао је у разговору са локалним пчеларима у Лазереву код Зрењанина, огромна корист за нашу земљу и додаје да је држава спремна да сагледа како још може да помогне.

„Овде сам да ми ви кажете шта је то што држава још треба да уради да бисте ви могли лакше да послујете и више да зарађујете и производите у будућности“, рекао је Вучић.

За изложбу меда коју су данас приредили рекао је да је величанствена, те навео да је данас научио нешто о меду.

Вучић је рекао да је министар пољопривреде Бранислав Недимовић хвалио Савез пчелара као једну од најбољих и најуспешнијих организација у Србији.

 

Суфицит у прва 3 месеца 16 милијарди динара

Суфицит у буџету у прва три месеца износи 16 милијарди динара, уместо планираног минуса од 19 милијарди динара, саопштио је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да је то за 35 милијарди динара бољи резултат или за готово 300 милиона евра.

„Наставља се даље опорављање Србије и верујем да ћемо у првом кварталу имати пристојан раст, а верујем да ћемо посебно у трећем и четвртом кварталу имати огроман раст и да ћемо опет моћи значајније да повећамо плате и пензије“, нагласио је Вучић.

 

О извештају Стејт департмента: Добар сигнал за инвеститоре

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је задовољан извештајем Стејт департмента, у којем се констатује напредак Србије по питању борбе протв прања новца, и додао да је то добар сигнал за инвеститоре.

Упитан да ли је видео извештај и да ли је задовољан, Вучић је новинарима у Лазареву рекао:

„То је тај чувени ФАТФ. Имали смо тешке задатке од њих, почели смо да радимо, требало је још раније.“

Вучић истиче да ће Србија још доста по том питању морати да ради.

„Задовољан сам што су то приметили, то је добар сигнал и за инвеститоре“, рекао је Вучић.

У годишњем извештају о међународној стратегији контроле наркотика, амерички Стејт департмент наводи да Србија није значајан извор, нити потрошач илегалних дрога, али је и даље зона транзита за наркотике, а када је реч о спречавању прања новца, оцењује се да је наша земља остварила значајан напредак.

У делу извештаја који се бави прањем новца наводи се да се Србија у 2018. години обавезала на високом политичком нивоу да ће се позабавити примећеним недостацима и да је затим постигла значајан напредак у усклађивању свог режима борбе против прања новца с међународним стандардима.

То је, како се наводи, довело до повећања броја истрага и донетих пресуда.

„Уз помоћ донација, Србија је побољшала своју националну процену ризика како би боље идентификовала актуелне претње или кривична дела која су повезана са прањем новца и методе које се користе у прању новца и финансирању тероризма“, оцењује Стејт департмент.

 

Ђилас за 5 година власти подигао минималац за свега 2 евра

Минималац је у време власти Драгана Ђиласа износио 159 евра, а они су га за целих пет година, колико су владали, увећали за свега два евра, рекао је председник Србије Александар Вучић поводом изјаве Ђиласа да минималац треба да буде 350 евра.

Такве ставри нису списак жеља политичара, него резултат економског раста и рада, указао је.

Истиче, међутим, да људи у Србији нису ни лакомислени, ни лаковерни и да у нерад и лоповлук одавно не верују.

„У време када је Ђилас био велика власт и када су приходи његових компанија били 500 милиона евра, минималац је износио 159 евра и током своје власти од пет година повећао га је за – два евра“, рекао је Вучић на питање новинара да прокоментарише Ђиласову изјаву и додао:

„Да ли има неко да каже да то није истина? Данас минималац износи готово 240 евра што је за 40 одсто више. Тада је просечна плата била 329 евра а данас 461 евро, што је опет за 40 и нешто одсто више“, наводи Вучић.

Констатовао је да је то застрашујуће и бескрупулозно обмањивање јавности.

Али, каже, људи то разумеју, виде ко говори истину.

„То не може да се заснива на жељама, како неки мисле, него на економском расту, на ономе што успевате да остварите као суфицит у буџету. Није списак жеља политичара. Линглонг је резултат рада, као и веће плате или висина минималца. То неки у Србији још не разумеју и плашим се да неће никад ни разумети“, додао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »