Вучић о Харадинају: нисам фасциниран ни памећу, ни снагом «тог господина»

Председник Србије Александар Вучић истакао је синоћ поводом изјаве косовског премијера да шеф српске државе ствара нестабилност позивањем Срба да напусте косовске институције, да Рамуш Харадинај из дана у дан понавља само неистине.

Александар Вучић ( фото : Лола Ђорђевић)

«Он је у очају што ме није оборио, као што је обећао 18. децембра. Изгледа да се нешто променило, па то није пошло за руком», констатовао је он, одговарајући на питање новинара да прокоментарише најновију изјаву Харадинаја.

Вучић је појаснио да никада није тражио од Срба да напусте нешто, већ, напротив, тражио је да му дају још месец дана да изнесе своје мишљење и став у складу са државним интересима, пошто су они сами изразили жељу да напусте косовске институције.

Стога би, каже, најлакши одговор на његову изјаву било рећи да с Харадинајем нешто није у реду, али, пошто као пристојан човек не може тако нешто да каже, рекао би само да тај човек из дана у дан понавља неистине.

«Нема проблема, можеш да наставиш да претиш. Знам како су многи пролазили пре мене, али прво обећање да сам готов до 18. децембра није успело. Мораш наћи ново обећање», поручио је Вучић и додао да није фасциниран ни памећу, ни снагом «тог господина».

Нагласио је да очигледно Харадинај мисли да нема никакву обавезу да поштује Бриселски споразум, нити ЦЕФТА, као ни С СП, и мисли да је могуће да прети неком, те да Београд мора да поштује Бриселски споразум, што, иначе, чини.

Пренео је да је на састанку кавдрилатерале у Букурешту било речи и о бриселском дијалогу, и да премијери ове три земље знају све.

Казе да је поновио да ако неко доноси платформу против дијалога, таксе, и не испуни ни једну једину обавезу из Бриселског споразума, а то је ЗСО, и све време само провоцира против Срба — шта ту има да се прича.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »