Прекинуте спекулације: Родољуба Шабића нико није напао

Бившег повереника за информације у четвртак у Београду нико није напао. Полиција је прикупила снимке околних камера и непобитно утврдила да ниједно лице које је пролазило улицом, ни у једном тренутку, није напало Родољуба Шабића!

Овим речима министра Стефановића прекинте су спекулације да је у питању политички напад, које је изазвао Шабић, пошто је на «Твитеру», уз слику своје крваве главе и расеченог образа, написао:

Шта су направили од мог града.

У наредној објави написао је да је «сигуран да ово није последица политички инспирисаног напада». Детаљније појашњење стигло је у петак ујутру, када је објавио:

Хвала свима на подршци. На ВМА санирана аркада и ушивен образ. Неко ме је у Сремској улици отпозади саплео и ударио сам главом у тротоар. Верујем да није био напад, већ случај, нико ме после, кад сам пао, није ударао. Полиције, државне или градске није било, ни тада ни после.

 У међувремену представници опозиције пожурили су да окриве власт за напад на Шабића, без иједног ваљаног доказа.

Ово је твоје, Вучићу. Исто као и шест метака у леђа Оливера Ивановића. Исто као и шипка у потиљак Борка Стефановића — написао је на «Твитеру» лидер ПСГ Сергеј Трифуновић.

Надовезао се и председник ДС Зоран Лутовац:

Иако је сигуран (Шабић) да ово није последица непосредно политички инспирисаног напада — може бити последица политички генерисаног вербалног насиља које се промовише са врха према свима који другачије мисле — рекао је председник ДС Зоран Лутовац.

Санда Рашковић Ивић из Народне странке истакла је да «свима који другачије мисле, Александар Вучић и напредњачке перјанице цртају мете».

Место на којем се Шабић фотографисао

 Министар Стефановић појаснио је да «иако овај догађај није пријављен, нити је Шабић позвао полицију, она је изашла на лице места».

Утврђена је локација где је пао, код зграде која припада Министарству финаснија, на адреси Сремска 5:

Полиција је обавила криминалистичку обраду и форензички прикупила доказе. Желим да осудим монстроуозне покушаје да се инцидент злоупотреби како би се водила кампања против државе и на ужасан начин представило да је наводно држава крива, да је неко желео да нападне Шабића и да се ради о угрожавању његове безбедности. Осуђујем све оне који су догађај злоупотребили на најгрубљи политички начин, покушавајући да стекну јефтине политичке поене и тиме узнемире јавност.

Повереница за равноправност Бранкица Јанковић истакла је да «иако Шабић верује да није намерно саплетен, забрињава што није добио помоћ да устане, ни извињење, па јавност поставља питање евентуалне позадине догађаја». Зато је, тврди, битно да надлежни утврде шта се тачно догодило.

http://www.novosti.rs

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »