Морбидна сцена у Хрватској : На олтару цркве постављен крст са пет крвавих фетуса (ФОТО)

Постављање крста, с пет крвавих фетуса на олару цркве у Водицама, шокирао је хрватску јавност, а аутор ове «инсталације» је самоуки локални уметник, који је посебну пажњу привукао када је 2012. године у јаслице ставио лик генерала Анте Готовине за којег је тврдио да је «највећа особа у хрватској историји».

Фотографија са крстом, на којем је урезано пет рупа у облику срца, а у сваком срцу поставјене крваве лутке које представљају фетусе, закуцане ексерима, врло брзо се проширила друштвеним мрежама.

Уз крст, на чијем врху пише: «Крв њихова из земље к мени виче”, што је цитат из Књиге останка и описује како је Кајин убио брата Абела, постављена је хрватска застава.

Старешина цркве Светог Крижа Фрањо Гласновић потврдио је за хрватске медије да је тачно да се крст налази у цркви, али није желео много да коментарише ситуацију.

«Време у којем се налазимо је време молитве, размишљања и обраћања. Не бих о томе више разговарао нити бих то коментирао, у коризми мало говорим», кратко је казао Гласновић за портал «ШибеникИН».

Додао је и да ће поступити по Јеванђељу.

Аутор овог морбитног дела, пише портал Индекс, је самоуки уметник Јосип Матеша.

Матеша је 2017. године награђен наградом Града Водице за животно дело, а био је и у Градском већу Водица као председник водичке Хрватске републиканске странке која је тада била у коалицији с десно оријентисаном Хрватском странком права.

Локални медији су известили да се о Матеши причало и када је у свом врту направио највећу реплику Вишеславове крстионице у Хрватској.

Пажњу медија привукао је поновно лани када је сплитском Ривом шетао с јармом, односно направом која служи за упрезање животиња у кола или плуг, али је многе асоцирала на женски репродуктивни орган.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »