Мађарска оптужује Брисел да финансира џелата Исламске државе

Мађарска влада захтева од Европске комисије да објави да ли је знала да је Сиријац осумњичен за тероризам добио припејд банковну картицу након доласка у Европску унију, изјавио је данас портпарол владе Иштван Холик.

Он је данас на конференцији за новинаре рекао да је адвокат осумњиченог недавно потврдио наводе да је његов клијент, Хасан Ф, који је ухапшен прошле године у Будимпешти, примио припејд дебитну картицу, преноси мађарска агенција МТИ.

Упркос томе, Европска комисија и даље инсистира да «анонимне картице миграната» не представљају опасност, рекао је Холик.

Он је навео да је портпаролка Европске комисије Наташа Берто раније у току недеље рекла да не постоје «анонимне мигрантске картице», јер комисија зна коме се картице дистрибуирају и њихов статус се проверава на месечној основи.

Ако је то заиста случај, то покреће важна питања, рекао је Холик и додао да Мађарска влада жели да зна да ли је Брисел био је свестан «да финансира џелата Исламске државе».

Људи такође желе да имају јасну слику о томе шта се догађа изјавио је портпарол, додајући да су многи Европљани били огорчени што је Брисел «користио мигрантске картице за финансирање терориста», преноси агенција.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »