Форин офис упозорава Британце да не путују на север КиМ, постоји опасност од сукоба

Британско Министарство спољних послова објавило је на званичном владином савет држављанима Велике Британије да осим у неопходним случајевима не путују у Звечан, Зубин Поток и Лепосавић ни у северни део Косовске Митровице.

«Протести имају потенцијал да постану насилни, зато треба да пазите уколико угледате да се велике масе окупљају током појачаних политичких напетости у том граду. Пратите локалне медије, консултујте рецепцију хотела за савет и редовно проверавајте информације на овом сајту због нових података», наводи се у поруци која је на сајт постављен 25. марта.

У њој се још наводи да је било насилних сукоба на северу Косова, као и инцидената који су укључивали експлозије ручних бомби и возила у Северној Митровици.

Због тога поручују својим грађанима да буду опрезни и избегавају јавна окупљања, што се посебно односи на подручје око моста «Аустерлиц» који раздваја Митровицу на север и југ.

Форин офис поручује да путовати из Србије на Косово и натраг могуће, али да се проблеми могу јавити приликом уласка у Србију са Косова «уколико у пасошу стоји да сте ушли на Косово директно одакле било, а да то није била Србија».

Такође, савет је да се избегавају граничне улазне капије 1 и 31 (Лепосавић и Зубин Поток), а уколико дође до пораста напетости на северу.

У тексту је и напомена да постоји вероватноћа да терористи покушају да нападну Косово, али да се у највећем броју случајева посете Косову могу извести без проблема, преноси Танјуг.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »