Вучић: Подршка на европском путу још снажнија у будућности

Председник Александар Вучић изјавио је у Букурешту да је са премијерима Румуније, Бугарске и Грчке разговарао о наставку инфраструктурних радова, а да су највише времена провели разговарајући о питањима из области енергетике и диверсификацији енергетских извора.

„Данас смо на веома озбиљан и одговоран начин сагледавали све о чему смо говорили на претходним састанцима и договарали наставак инфраструктурних радова“, пренео је Вучић новинарима на заједничкој конференцији за новинаре са премијерима Румуније Вјориком Данћилом, Грчке Алексисом Ципрасом и Бугарске Бојком Борисовом, са којима се састао у Букурешту.

Вучић је истакао да ће са румунском премијерком наставити разговоре о изградњи аутопутева који треба да повежу Србију и Румунију, као и о изградњи 400-киловолтног далековода Панчево – Решица, као и о изградњи реверзибилне електране Ђердап 3, односно о изради студије изводљивости за тај пројекат.

Председник Србије је подвукао да ће за мање од три месеца бити завршен источни крак Коридора 10, а за мање од два – јужни крак према Северној Македонији.

„То је важно за повезивање са Грчком и Северном Македонијом“, подвукао је Вучић.

Вучић је навео и да су данас највише времена провели у разговорима о енергетским питањима и диверсификацији енергетских извора, као и шта је то што четири државе заједно могу да ураде на међусобном повезивању, гасовода и свих осталих енергетских извора.

Вучић је додао да је важно да све четири земље наставе са сарадњом и у другим областима, култури и итд.

„Обавестио сам о ситуацији на Западном Балкану све пријатеље и замолио за подршку на европском путу. Верујем да ће она бити једнако снажна или још снажнија у будућности“, рекао је Вучић.

Изразио је задовољство што је учествовао на састанку и захвалио на гостопримству, те додао да то што се представници четири земље често виђају не говори да такви састанци немају свој значај, већ то, напротив, говори да постају све важнији и све садржајнији.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »