Вучић: Голубачка тврђава није само историја, већ снага која гарантује будућност

Када гледам у обновљену Голубачку тврђаву и њене фантастичне куле, прелепи средњовековни споменик, видим не само историју, већ снагу у овој земљи и нашем народу који гарантују будућност, поручио је данас председник Србије Александар Вучић на отварању тврђаве.

„Видим колико можемо, посебно са нашим европским пријатељима и колико је понекад потребно само да пробамо да се покренемо, да покушамо све што нисмо смели годинама, па да се пред нама покаже Србија каква јесте – једна од најлепших земаља на свету, земља историје, али пре свега земља будућности“, рекао је Вучић.

Будућности, каже, коју смо у стању сами да изградимо, баш као и они који су то радили вековима пре нас, рачунајући да нећемо заборавити и да ћемо умети да наставимо.

„Данас смо показали да су били у праву и да јесмо достојни наследници свих разних нација које су несебично стварале историју на овом подручју, само да бисмо ми могли да створимо будућност“, подвукао је председник Србије.

Вучић је захвалио свима који су омогућили да Голубачки град поново оживи, укључујући Европску унију и Аустрију, али и, обраћајући се премијерки, указао да пред њеном владом остаје много задатака, пре свега да уложи много новца у исток Србије.

Вучић је указао да из свих делова Србије одлазе људи, што представља велики проблем, додајући да није утеха што земље из окружења имају и још израженији проблем.

„Морамо да се трудимо да се део тих људи врати, а да онима који су овде омогућимо другачију и сигурнију будућност. Зато је важно да уложимо више новца на исток Србије, да људи знају да је ово место где могу да граде будућност за себе и своју децу“, рекао је Вучић.

Како је додао, Голубац је доказ лепоте у коју треба да се улаже.

„Да наставимо да откривамо лепоте овог дела земље, а то су и Кладово, Неготин, Бор, Зајечар, Феликс Ромулијана… Све то је једно од највећих природних богатстава Србије. Потенцијала је много, а ниједан изговор да то не искористимо“, рекао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »