Велики напредак у војно-техничкој сарадњи Србије и Русије

Министар одбране Србије Александар Вулин захвалио је руском амбасадору у Београду Александру Чепурину на подршци Руске Федерације територијалном интегритету Србије и напорима за проналажење компромисног решења за Косово и Метохију.

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, Вулин је посебно захвалио поводом гласне и доследне подршке позицијама Србије у Савету безбедности УН када је њен интерес био угрожен.

Он је оценио да је ситуација на Косову и Метохији осетљива и отежава наставак дијалога Београда и Приштине, а играње тзв. «војском Косова» изазива озбиљне безбедносне проблеме за читав регион, и истакао да ће се Србија одговорно понашати.

Амбасадор Чепурин је изразио задовољство због поновног учешћа министра Вулина на Московској безбедносној конференцији и истакао да Москва придаје велику важност његовој посети и учешћу.

 

Александар Вулин (Фото: Лола Ђорђевић)

Радимо све да Војска Србије буде много моћнија

Војска Србије ће наставити да се модернизује.  Војска Србије није она деморалисана и запуштена војска која је била некада, она која није смела да каже на годишњицу НАТО агресије да је у питању НАТО агресија, него је морала да ћути и да говори о „НАТО акцијама“ и „НАТО операцијама“ и која није смела да назове ни ствари правим именом, а камоли да јача и да се опрема  — нагласио је министар одбране Александар Вулин.

Према његовим речима, Војска Србије данас је, као што су сви могли да виде, јача и богатија и има 14 „мигова 29“, који се ремонтују и модернизују.

Имаћемо и три нова хеликоптера Ми 17, четири нова хеликоптера Ми 35, стићи ће и пет нових хеликоптера Х-145, 30 тенкова Т-72 модернизованих, 35 БРДМ, такође модернизованих. Војска Србије, такође, ради већ на модернизацији својих ПВО система КУБ, модернизујемо наш авион “орао“ и као што видите, све што радимо радимо да Војска Србије буде много моћнија и много јача. Али не само то, ми радимо на томе да сваки припадник Војске Србије буде задовољнији и зато су нам плате веће него што су икада биле – истакао је министар Вулин додајући да су повећане и дневнице и да је уведена и солидарна помоћ за рођење детета.

Он је, такође, истакао да су стигли и нови балистички комплети, као и нове униформе и чизме.

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »