Сиријска војска чисти градове и села од експлозивних направа

Након завршетка активне фазе борбе у Сирији, остао је огроман број складишта муниције и наоружања које су оставили терористи, а сиријски борци из арапске војске спроводе велику операцију како би елеминисали њихов садржај који прети цивилима.

Током прошле године, само у Источној Гути, уништено је стотине тона муниције, рекао је командант инжењеријске групе САА у ИсточноЈ Гуту, МаЈс Махмуд Аце.

«Ми вршимо деминирање градова и села на том подручју, сакупљамо гранате на једно место ван насеља ради сигурности цивила, а затим их поткопавамо», рекао је он.

Ангажован је у идентификацији кеша и одреда руске војне полиције, који су касније пребацили садржаје војника САА. «Патролирали смо западним делом Думе када је цивил пришао и јавио да је пронашао ИЕД у подруму», рекао је војни полицајац.

Раније је у Думи пронађена цела радионица за производњу експлозивних направа. Као што је командант сиријске војске рекао, то су комади гвоздене цеви са уграђеним експлозивом. САА је приметио да су током сукоба терористи научили како да праве противтенковске гранате. Међутим, у Думи је пронађено складиште медицинске опреме, коју су раније украли терористи из локалних болница.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »