Румунија, Грчка и Бугарска пишу Макрону и Меркеловој због Србије

Премијери Румуније, Бугарске и Грчке упутиће Ангели Меркел и Емануелу Макрону заједничко писмо подршке Србији на европском путу. То је вечерас у Букурешту новинарима пренео председник Александар Вучић, након састанка балканске четворке.

Александар Вучић је изразио задовољство чињеницом да Србија и те три земље, све три чланице ЕУ, тако тесно сарађују, а да иза суседа Србије стоји огромна територија, са великим бројем становника.

«Вишеградска група је већа и значајнија од нас, али ово може да буде, како је рекао Алексис Ципрас – Б 4. Ми у групи, заједно, много смо снажнији, него појединачно и наш глас се далеко више и снажније чује. Мислим да то сви и те како добро разумеју», рекао је Вучић.

Подсетио је да се Румунија буквално «тукла» и борила за Србију у Интерполу.

«Гласно су се борили за Србију и хвала им на томе», подвукао је председник и додао да у Румунији постоји изрека да им непријатељи у прошлости једино нису били Црно море и Србија.

«Верујем да ће у будућности, бар што се тога тиче, остати исто», подвукао је Вучић који се вечерас састао са румунском премијерком.

Председник Србије данас је учествовао на квадрилатерали у Букурешту са премијерима Румуније, Грчке и Бугарске

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »