Провера да ли се полицајци дрогирају

У акцији спроведеној у сектору унутрашњих послова у Тетову на северозападу Републике Северне Македоније (РСМ) провераване су поуздане информације „из три извора“ да део полицајаца користи опојне дроге, потврдио је у парламенту ресорни министар унутрашњих послова и заменик премијера Владе у Скопљу, Оливер Спасовски.

У одговору на посланичко питање Драгана Данева из опозиционе ВМРО-ДПМНЕ, он је прецизирао да је извршена контрола 23 полицијска службеника у сектору унутрашњих послова у Тетову, али и у одељењу за организовани криминал.

Контрола је спроведена, како је рекао, због „могуће употребе опојних дрога“.

— Имамо информације из три извора за коришћење опојних дрога. На основу тих информација, по свим прописима направљена је контрола тих полицијских службеника на Институту за судску медицину да би се утврдило присуство и врста опојних дрога. Уколико се потврди биће предузете адекватне мере, рекао је Спасовски.

У објашњењу акција МУП-а указао је да је „недозвољиво да полицијски службеници буду корисници и сарадници оних који продају дрогу“.

 Тетово није изузетак, већ у сваком граду у РСМ у делу дистрибуције дроге. У том контекст 2018. година је најбоља у спречавању илегалне трговине дрогом у протеклих десет година. Контроле су јединствени начин да се супротставимо овом злу које може све да нас задеси, упозорио је Спасовски.

М. Станчић

http://www.novosti.rs/

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »