Мило да објасни: Палестинска амбасада у Подгорици реаговала поводом посете црногорског председника Израелу

Амбасада Државе Палестине у Црној Гори затражила је од црногорског Председништва објашњење поводом „немилог догађаја“ везано за укључивање Старог града Јерусалима у програм посете председника Мила Ђукановића Израелу, наведено је у саопштењу из амбасаде.

«Источни Јерусалим укључујући и стари град је главни град Државе Палестине, и то што је војно окупиран и силом контролисан од стране израелске војске јој не даје никакав легитимитете нити право над градом.

Међународно право, резолуције Уједињених нација укључујући и резолуције Савета безбедности, заједнички став Европске уније као и званични став Црне Горе су јасни у дефинисању Источног Јерусалима као окупиране палестинске територије и одбијању признавања израелског суверенитета над њим. Било каква званична посета Источном Јерусалиму која није у координацији са палестинском Владом само охрабрује израелска кршења међународног права, повећава тензије и шкоди изгледима за постизање праведног мира.

Такође се сматра и провокација не само Палестинаца – хришћана и муслимана, већ и читавог арпаског и муслиманског света», истиче су саопштењу.

http://www.novosti.rs/

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »