Горан Триван: Европска Комисија незванично потврдила преговарачку позицију за поглавље 27

Европска комисија незванично је потврдила преговарачку позицију Србије за поглавље 27, које се односи на животну средину, изјавио је министар за заштиту животне средине Горан Триван.

Триван је на Пословном форуму Србија – Грчка у Привредној комори Србије, рекао да Европска Комисија није имала значајније сугестије на досадашњи рад Министарства и документацију које је Министарство слало комисији, те додао да нема потребе да се документа Комисији шаљу на дораду.

Он је навео и да је ресорно Министарство радило годину и по дана на изради преговарачке позиције за поглавље 27 и да се може сматрати да је тај посао завршен.

Триван је истакао да ће, након још неких ситних корекција документа, Министарство тај документ упутити влади на усвајање и када га влада усвоји, Србија ће бити спремна за отварање поглавље 27, што, додао је, даље зависи од ЕУ.

Он је додао да је цео процес везан за процедуру усвајања преговарачке позиције ишао знатно брже него сто су у Министарству оцекивали и захвалио се свима који су у том процесу учествовали.

Извор: Танјуг

The post Горан Триван: Европска Комисија незванично потврдила преговарачку позицију за поглавље 27 appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »