Дачић: Развој партнерских односа у бројним областима између Србије у Гренаде

На маргинама Осмог састанка шефова држава или Влада чланица Асоцијације карипских држава, први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се са министром спољних послова Гранаде Чарлсом Питером Дејвидом.

Током садржајног разговора два министра су договорили даље унапређење билатералне сарадње започете током недавне посете министра из Гренаде Београду, као и развоја даљих партнерских односа у бројним областима од обостраног интереса са посебним акцентом на образовање.

Шеф дипломатије Гренаде је истакао велики значај програма сарадње у образовању „Свет у Србији“ у оквиру којег пет младих особа са Гренаде стиче своје универзитетско образовање у високошколским установама Србије.

Након састанка два министра су потписали Споразум између Владе Републике Србије и Владе Гренаде о економској сарадњи и Меморандум о разумевању између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Министарства омладине, спорта, културе и уметности Гренаде о сарадњи у областима омладине и спорта.

Саговорници су заједнички закључили да ће ова два споразума али и низ других који ће бити ускоро закључени допринети даљем снажењу веза између две државе и њених грађана.

Извор: МСП

The post Дачић: Развој партнерских односа у бројним областима између Србије у Гренаде appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »