Дачић: Неопходност даљег развоја међудржавних односа између Србије и Тринидад и Тобага

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић, на маргинама Осмог састанка шефова држава или Влада чланица Асоцијације карипских држава који се одржава у Манагви, имао je садржајан разговор са министром спољних послова Тринидада и Тобага Денисом Мозесом.

Два шефа дипломатије су у отвореном и пријатељском разговору подвукли значај заједничких ставова у вези са поштовањем начела међународног права и принципа територијалног интегритета као основе међународних односа базираних на једнакости и међусобном поштовању држава.

Саговорници су разменили мишљења и међусобно се информисали о свим текућим и унутрашњеполитичким процесима, као и активностима две државе на међународном и регионалном плану.

Министри Дачић и Мозес указали су на неопходност даљег развоја међудржавних односа у свим областима од обостраног интереса, сагласили су се и да је за њихов даљи напредак неопходна размена посета на високом и највишем нивоу, али и закључивање међудржавних споразума у стратешким областима сарадње.

Извор: МСП

The post Дачић: Неопходност даљег развоја међудржавних односа између Србије и Тринидад и Тобага appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »