Ванредно стање у држави Њујорк због епидемије малих богиња; невакцинисанима забрањен приступ јавним местима

У једном округу америчке државе Њујорк проглашено је ванредно стање због једне од највећих епидемија малих богиња у последњих неколико деценија.

Због тога ће у округу Рокланд у наредних 30 дана свим малолетницима који нису вакцинисани бити забрањен приступ јавним местима, барем док не добију вакцину.

Реч је о последњој у низу епидемија у САД, које су бастион покрета против вакцина.

Рокланд, удаљен око 20 километара од њујоршког Менхетна, прогласио је ванредно стање због богиња које ће трајати 30 дана или док сва невакцинисана деца не приме ММР вакцину.

Епидемија малих богиња регистрована је још у Калифорнији, Илиноису, Тексасу и Вашингтону, према подацима америчког Центра за контролу и превенцију болести, јављају амерички медији.

У последњем извештају СЗО, објављеном у новембру, наводи се да је пораст лажних вести о вакцинама — уз генерално лоше стање система здравственог осигурања у читавом свету — један од главних узрока због којих је дошло до пораста оболелих за 30 одсто 2016. и 2017. године.

«Само неколико случајева би брзо могло да прерасте у десетине или стотине хиљада, ако грађани нису вакцинисани», истичу из СЗО.

Највећи проблем су Северна и Јужна Америка, Европа, као и земље источног Медитерана.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »