У Москви скуп поводом 20 НАТО агресије: На Србима вежбали «хибридни рат»

Знатно пре него што је почела агресија НАТО на Југославију, тај војни савез се спремао да Србији отме Косово и Метохију. Деведесетих година НАТО је против Југославије почео да води «хибридни рат». Прво су почели медијски да сатанизују Србе и њихово руководство, правили су разне притиске, од дипломатских до економских санкција, да би касније кренули да ракетама и авионима уништавају земљу и убијају мирне становнике — рекао је у Амбасади Србије у Москви генерал-пуковник Фјодор Иванович Ладигин, који је био први човек руске војне обавештајне службе ГРУ од 1992. до маја 1997.

Фјодор Ладигин и Сергеј Бабурин(Фото: Лола Ђорђевић)

Као и многи други руски генерали, и Фјодор Ладигин је критиковао Бориса Јељцина и његове најближе сараднике зато што нису помогли Србима да боље заштите своје небо.

Ладигин је истакао да су на примеру Срба Руси научили лекцију и схватили шта би им се догодило да нису ојачали своју армију.

На скупу у Амбасади Србије се окупило педесетак представника војних мисија, као и бивши генерали и представници руске војске и других институција.

Отварајући скуп, амбасадор Славенко Терзић је подсетио да је албанско становништво у Југославији имало велику аутономију, свој универзитет, телевизију и друге медије на свом језику.

Али албанске сепаратисте нису интересовала већа права, него су хтели да се одвоје од Србије.

http://www.novosti.rs/

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »