«Сухоји» спасили Башара ел Асада

Најбољи део сиријске авијације током рата са терористима и побуњеницима је руски ловац-бомбардер «сухој 22», који се показао веома прецизним у дејствима на земаљске циљеве и веома отпорним на системе противваздушне одбране /ПВО/, процењују руски и амерички војни портали.

За разлику од «мигова 21» и «мигова 23», који су претрпели велике губитке током борбених деловања и били обарани и оштећени ватром са земље исламистичких група, «Су-22» показао је борбену отпорност на фронту.

«Сухоји 22» су током свих ратних година у Сирији нападали циљеве на земљи, најчешће невођеним авио-бомбама и ракетним зрнима са средњих и малих висина, након чега би избацивали радарске мамце и великом брзином се удаљавали.

Циљеви су били унапред обавештајном припремом одређени и свакој мисији су додељивани и алтернативни.

Ови руски авиони у сиријској војсци нападали су испочетка углавном у пару, да би се касније усталила употреба једног авиона који се појављивао изненада и брзо удаљавао.

Ескадриле наоружане са «Су-22» претрпеле су најмање губитке иако су најинтензивније деловале.

Већина војних коментатора и на Западу и на Истоку назвали су га најјачим адутом сиријске авијације.

Уз иранску подршку, ескадриле наоружане овим типом авиона су обновљене, а «Су-22» опремљени лансерима са невођеним пројектилима ваздух-земља «Б-8М» калибра 80 милиметара.

До средине 2016. године сиријска војска располагала је са 30 авиона «Су-22», а, уз помоћ Техерана, опремљени су и авио-бомбама «ФАБ-500СхН» са падобраном, које су омогућавале нападе уз екстремно ниски лет.

Борбени авиони «Су-22» обављали су дневно 25, а понекад и 34 борбене мисије.

Стручњаци напомињу да су сви дорађени авиони са типском ознаком «Су-22» заправо извозне варијанте руских авиона «Су-17».

Надзвучни борбени авиони «Су-22», максималне брзине 1.800 километара на час, имају долет до 2.300 километара, а испоручено их је више од 1.000 у 15 држава.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »