СПЦ гради велики храм у Будви

Митрополија црногорско-приморска СПЦ започеће градњу великог храма посвећеног Светом апостолу Марку, на добру цркве Света Петка, на градској заобилазници.

То је за лист «Вијести» рекао митрополит СПЦ Амфилохије, потврдивши да је пројекат православног храма готов, те да Будва заслужује такву светињу.

Градња храма предвиђена је на месту где се тренутно налази градска капела, коју је општина мимо одобрења митрополије изградила, да би је потом црква дозволила да остане, али да мора да буде измештена када буде планирана градња храма, који је некада на том месту постојао.

«Ако Бог да, градићемо храм апостола Марка, то сада и од вас Будвана зависи. И треба да се сагради, јер је то најстарији храм који је био. Време је да се тај храм обнови» — казао је Амфилохије.

Према његовим речима храм ће бити украс Будве.

«Видео сам да је Будва израсла у велики град. Тај храм ће бити украс Будве и њена душа. Јер, стара Будва, где су храмови и римокатолички и наш, Свете тројице, а сада овде треба да се сагради прави храм посвећен апостолу Марку, сведоку вечне и непролазне љубави» — казао је Амфилохије, и навео да је потребно да капела буде измештена јер се ту налази без благослова.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »