САД треба да испуне обећање и повуку се из Сирије, па тек онда да говоре другима где би требало или не би требало да буду

Руско Министарство спољних послова саопштило је да САД треба да испуне обећање и повуку се из Сирије, па тек онда да причају Русији.

Како се наводи у саопштењу, прво САД нека повуку трупе из Сирије па пнда нек говоре другима где би требало или не би требало да буду.

Тако је Москва одговорила на претње Вашингтона због доласка руских војника у Венецуелу.

“Пре него што изнесу своје мишљење о законитим интересима других народа, саветујем америчку администрацију да испуни обећање које је дала међународној заједници”, рекла је портпаролка руског министарства Марија Захарова.

Како је рекла, САД се понашају као “каубој у Лувру”, поткопавају међународно право својим “хаотичним потезима и непредвиђеним понашањем”.

Руско Министарство спољних послова потврдило је у среду да су два руска војна авиона слетела у Венецуелу као део војног споразума из 2001. године. У авионима се налазило око 100 руских војника.

Вашингтон је тај потез окарактерисао као “непотребну провокацију”, а Русија је упозорена да су “све опције на столу” ако треба избацити Русију ван.

Вашингтон војном опцијом прети месецима, од тренутка када се вођа опозиције Венецуеле Хуан Гваидо прогласио прелазним председником, ком су САД дале подршку.

“Раша тудеј” за то време подсећа да је председник САД Доналд Трамп обећао “повлачење трупа САД из Сирије ускоро”, што се догодило пре скоро годину дана.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »