Помпео признао америчко мешање у украјинске изборе

У својим покушајима да оптужи Русију за «агресију» према Украјини и Грузији, шеф америчке дипломатије, Мајкл Помпео, излетио је, признајући да «главни поборници демократије» заправо интервенишу не само у унутрашње послове друге земље, већ и у изборни процес.

Помпео је дао овакву изјаву током изјашњавања Конгреса о «Спољнополитичкој стратегији Стејт Департмента и фискалном буџету за 202у годину»

Помпео је започео своју причу рекавши да су Грузија и Украјина наводно «под снажним и непрестаним притиском (руског председника Владимира) Путина», додајући да обе земље, као и друге у источној Европи, настављају спроводити проамеричку политику.

У исто време, позивајући се на тему председничких избора у Украјини, шеф Стејт департмента је уверио Конгрес да дипломатска агенција активно ради у том смјеру.

«Можете посматрати наше напоре широм света, у Украјини и у Грузији, где се одупиремо руском утицају», обратио се Помпео Комитету за спољне односе. — У блиској будућности, избори ће бити одржани у Украјини, а ми имамо много елемената у том правцу. Стате Департмент и Министарство одбране раде овде.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »