«Како само брзо склања руку»: Након што се нашао на мети критика и подсмеха,папа дозволио љубљење прстена(ВИДЕО)

Папа Фрања дозволио је у среду часним сестрама и свештеницима да на недељној аудијенцији на Тргу Светог Петра љубе његов папски прстен, два дана после критика због видео снимка на којем се види како нагло повлачи руку од верника који покушавају да му пољубе прстен.

Неки конзервативни критичари папе Фрање сматрају да он таквим понашањем одустаје од црквене доктрине и дугогодишње традиције и осудили су га због тога што је склањао руку од Католика који су покушавали да му пољубе прстен.

Други су указали да кратак снимак папе како отима руку који је обишао друштвене мреже није дао целовиту слику.

У понедељак, за време посете Лорету, познатом месту ходочашћа у Италији, папа Фрања је примио вернике од којих су се неки руковали са њим док су му други љубили руку и сагињали се у гесту поштовања. Он је почео да отима руку тек пошто се поздравио са великим бројем људи.

У одбрану папе неки су рекли да га је још чекало да поздрави болесне и да предводи молитву.

Снимак је такође послужио ка материјал за шалу. Комичар Ноа Тревор из емисије «Дејли шоу» у уторак увече је имитирао како папа Фрања измиче руку и додао

«Импресиониран сам како је брз, успева му сваки пут», рекао је комичар.Папа је јуче дозволио часним сестрама и свештеницима да му пољубе руку за време аудијенције.

Међу њима је била и сестра Марија Кончета Есу, 85-годишња часна сестра и гинеколог која је у свом 60-годишњем мисионарском раду у Централноафричкој Републици помогла да на свет дође око 3.000 беба.

Папа јој је уручио црквено признање и она се онда сагла и пољубила му руку.

Међу окупљеним био је и надбискуп Марк Колриџ из Бризбејна који је у Твитер поруци написао «Пољубила му је прстен». Сваки папа бира сопствени прстен који буде уништен на крају његовог понтификата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »