Jovanović: Gak uvredio roditelje i vaspitače, sraman odnos beogradske vlasti prema deci

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak ispisao “novu stranicu beščašća vladavine dvojca Radojičić-Vesić” izjavom da “grad nema obavezu da deci obezbedi mesta u vrtićima” jer nije “bebi servis”.

“Gospodine Gak, niste shvatili suštinu da grad upravo ima obavezu da obezbedi mališanima mesto u vrtićima, na šta je država obavezala osnivače zakonom i Pravilnikom o prioritetima za upis dece u predškolske ustanove. I ne samo to, već i da pruži svaku drugu podršku porodici u ishrani, nezi i vaspitanju deteta”, naveo je Jovanović a prenela Narodna stranka čiji je potpredsednik.

On je ocenio da je gradski sekretar tom izjavom “ponizio” i vaspitačice jer one, kako je naveo, “nisu dadilje nego pedagozi koji završavaju visoke škole kako bi mogle da rade sa decom”.

Jovanović je dodao da gradski sekretar pokušava “bahatošću i odglumljenom čvrstinom u nastupu da prikrije činjenicu da ova vlast za pet godina nije izgradila nijedan potpuno novi vrtić, kao i da su ove godine smanjena sredstva u budžetu grada za 799 miliona dinara za predškolsko obrazovanje i vaspitanje”.

“Gospodine Gak, umesto da pitate svog šefa, ‘gradonačelnika na mala vrata’ Gorana Vesića, zašto ta sredstva umesto na mališane idu na gondolu, ispaljivanje vatrometa i privatne prevoznike, vi mu dajete alibi tako što vređate roditelje i vaspitače. Sram vas bilo, Slavko Gak”, naveo je Jovanović.

Ova vest Jovanović: Gak uvredio roditelje i vaspitače, sraman odnos beogradske vlasti prema deci je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »