Ђурић: Неће тајкун Ђилас одлучивати о изборима

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 28.03.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Ни тајкуну Ђиласу, нити било коме другоме неће бити дозвољено да суспендује демократију у Србији и да одлучује о томе да ли ће и када грађанима бити понуђено да на изборима искажу своју демократску вољу.

Ђилас и његови сарадници одлучили су да буду антисистемска снага, да обесмисле сваки демократски дијалог у друштву, и да са улице упадају у институције – зато немају право да се жале због тога што председник Александар Вучић не жели да са њима разговара.

На дијалог се не позива тако што с моторним тестерама упадате на РТС, или с батинашима нападате и малтретирате српске полицајце, и о томе је требало да размишљају пре него што су својим неодговорним и друштвено штетним понашањем обесмислили сам принцип дијалога.

Лидери СзС на дијалог могли су да позивају пре него што су одлучили да се служе револуционарним методама, и због таквог понашања добиће заслужени одговор од грађана који ће их, на првим наредним изборима почистити са политичке сцене или им показати колико су мали и безначајни.

Ђилас, међутим, изборе не жели, и на њих никада није ни имао намеру да изађе, он власт неће да заслужи програмом и личним и професионалним кредибилитетом, већ жели да је отме на силу и мимо воље убедљиве већинске воље грађана Србије.

Зато с малим Цезарима и диктаторима попут Ђиласа не може и неће бити политичког дијалога. Наши светови и светоназори су непомирљиви.

Пошто је отео незамисливо богатство уцењујући политичким утицајем медије у Србији, Ђилас је одлучио да направи чудовишни симбиотски тајкунско-фашистички организам с Бошком Обрадовићем, и да као Мусолини власт отме у некаквом маршу на Београд.

У име демократије и Србије, то им неће бити дозвољено.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »