Вучић: Опозиција је против свега, а немају ниједну идеју

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је опозиција против свега што он предложи, а при том, истиче, нема ниједну идеју.

* Од почетка децембра одржавају се демонстрације против вас, ставили сте у изглед превремене изборе. Очекивало би се да би опозиција требало да се радује томе, али чињеница је да она то доживљава као претњу. „Александар Вучић је најпопуларнији политичар у Србији, и то не само због тога што влада медијском сценом. Опозиција тврди да нема слободних медија, што ви одбацујете“. У Србији пада незапосленост, расту плате, али да је многим Србима тај напредак недовољно брз, што се испољава демонстрацијама. Опозицији недостаје јасна заједничка линија, али и политичар са харизмом.

– Свако има право да демонстрира, али без насиља. Моја је обавеза као председник да разговарам са онима који су добили гласове грађана и који могу формирати владу. Које идеје они имају? Ниједну. Само су против свега што ми предлажемо. Нисам председник те мале групе, која само прави буку и ништа друго, подвукао је Вучић.

* Није само опозиција та која пребацује да вршите притисак на медије, већ да то чине и међународне организације, међу којима и Репортери без граница на чијој је ранг листи Србија за годину дана пала за 10 места, као и Фридомхаус који говори о делимичној слободи медија.

– Немам тај утисак. Али сам спреман о томе да разговарам. Има ли неког ко је више нападан него ја? Те нападе воде најважније новине и две телевизије где се 24 сата води кампања против мене. Важније би било да имамо мање поларизације и већу објективност, поручује Вучић.

* Смањење тензија није на видику, као ни признање грешака сопствене политичке елите, додајући да је пре 20 година НАТО водио рат за Косово, и да су сви медији на ту годишњицу били пуни прича о жртвама и херојству војника, а ништа није писано о катастрофалној политици Слободана Милошевића која је водила ка томе.

– Прво, нема ништа што оправдава агресију НАТО, а друго, нема сумње да нисмо увек направили прави и најбољи избор. Као председник се трудим да Србија више никада не дође у такву ситуацију, и то је све што могу рећи, казао је Вучић.

* 20 година касније Србија преговара о приступању ЕУ, од чега је политичке светлосне године удаљена.

– У Београду је недавно била државни секретар у Министарству иностраних послова Француске, која је рекла да у ЕУ влада скептичност према проширењу, због чега је тешко очекивати приступања у догледно време. Шта се очекује од Србије? Да ли се верује да ће Срби радосно рећи “хвала што нас не желите“? Не, рећи ће “имамо и пријатеље на другој страни“, истакао је Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ОРФ


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »