Вучић о Скотовој изјави: «Стани, човече. Реци, шта је наша кривица?»

Председник Србије Александар Вучић је рекао  да га је изненадила  изјава америчког амбасадора Кајла Скота да не треба кривити само Приштину, да је кривица за тренутне односе Београда и Приштине и одсуство дијалога на обе стране.

амбасадор САД Кајл Скот (фото: Лола Ђорђевић)

«Изненађен сам изјавом Скота. Стани, човече. Кажу да преваљујемо кривицу. Реци, шта је наша кривица?», рекао је Вучић у емисији «Ћирилица».

Србија, каже није уводила контрамере Приштини.

На опаску новинара да су неки од Вучића тражили да херметички затвори пролазе ка КиМ.

«Сад имам за те паметњаковиће питање. Знају ли они да смо тако затворили наш народ на Косову, довели у опасност животе и снабдевање народа? Или мисле да смемо да донесемо закон у којем кажемо — овај улаз одобрен Србима, а Албанцима није? То је 1932. година, Хитлерова Немачка и Србија такве законе неће доносити», закључио је Вучић.

Подсетимо  амерички амбасадор Кајл Скот је  јуче изјавио да «има доста кривице на свим странама, али решење није у томе да се криви друга страна, већ у повратку за преговарачки сто. То је циљ САД и ЕУ, и ми охрабрујемо све стране да предузму кораке и да наставе у том правцу».

реагујући на његову изјаву министар Стефановић је рекао да не жели да улази у полемику са њим, јер без обзира на различите ставове Србије и САД око КиМ, наше две земље имају потпуно исти став о питањима сигурности и безбедности:

Србија некада тражи да се покаже кад ми не чинимо ништа лоше, а када друга страна сваким потезом шкоди напорима, да се то и каже. Писмо које су представници САД упутили руководству КиМ са захтевом да се укину таксе била је корисна ствар, али је после тога требало да иде снажнија кампања и од стране ЕУ, која је гарант споразума, и од САД, зато што имате велики утицај на КиМ.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »