Veselinović: Samo totalitarni režimi organizuju skupove podrške sami sebi

Predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga” i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Željko Veselinović je izjavio, govoreći o najavi mitinga Srpske napredne stranke (SNS) 12. aprila u Novom Sadu i 19. aprila u Beogradu, da totalitarni režimi organizuju protestne skupove podrške sami sebi.

Veselinović je rekao za list “Danas” da miting naprednjaka neće poremetiti planove SzS koji je veliki protest najavio šest dana ranije, 13. aprila u Beogradu.

“Ne menjamo ništa. Ostaje sve po starom. To samo neko ko priziva građanski rat može da organizuje. Jer samo totalitarni režimi mogu organizovati protestne skupove podrške sami sebi i da ucenjuju ljude, plaše, prete i teraju na silu da dolaze na kontramiting“, rekao je Veselinović.

Po njegovom mišljenju, to će biti fijasko kakav je i Slobodan Milošević svojevremeno doživeo.

“Zahvaljujemo (predsedniku Srbije Aleksandru) Vučiću na takvim potezima jer nas on najbolje od svih reklamira. Suludi potezi samo dokazuju da je režim u strahu i panici”, poručuje Veselinović.

Ono na šta posebno treba obratiti pažnju, piše dalje “Danas”, je to što se termini okupljanja građana u protestu “Jedan od pet miliona” i naprednjaka u Novom Sadu poklapaju.

Novosađani tradicionalno šetaju petkom, a najavljeni Vučićev miting u Novom Sadu je baš petak, dakle, prvi put će se u istom danu, na istom mestu okupiti pristalice vlasti i opozicije.

Na osnovu razgovora sa nekolicinom onih koji organizuju šetnje u Novom Sadu, “Danas” ocenjuje da su opozicija i građani koji protestuju donekle zatečeni i iznenađeni odlukom naprednjaka da “sudare” dva skupa u tom gradu.

 

Izvor: Danas, Beta

Ova vest Veselinović: Samo totalitarni režimi organizuju skupove podrške sami sebi je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »