Саопштење Социјалистичке омладине Србије поводом изјаве Иницијативе младих

Социјалистичка омладина Србије се залаже за бољу и праведнију Србију. Сматрамо да је младима од приоритета да се окрену будућности и да својим радом свакога дана доприносе да се друштво у Србији развија и да тежи друштвима развијених земаља.

Економија, култура и образовање морају бити приоритети којима треба давати посебну пажњу. Историја као учитељица живота и саставни део образовања је поготово значајна за младе људе који желе да граде снажнију Србију.

Гостовање Николе Шаиновића у емисији “Упитник“ на РТС треба посматрати кроз призму успеха, грешака, пропуштених прилика и херојског држања свих политичких актера тих тешких година у незавидним међународним геополитичким односима по Србију. Захваљујући њима ми данас имамо суверенитет и слободу.

Подсетићемо наше другарице и другове из Иницијативе младих да много бројнији народи од нашег и данас немају тај луксуз. Историју треба посматрати реално, без окова пристрасности, не због прошлости – она је бесповратна већ због будућности у којој ми желимо да не поновимо грешке из прошлости.

Никола Шаиновић је и сам изјавио у том гостовању да један злочин не потире други већ да су то два злочина и на најбољи могући начин је указао шта мисли о томе.

Ми жртве вреднујемо подједнако без обзира на њихову националну, верску или расну припадност. Бол и патња не познају те појмове.

Драгим другарицама и друговима из Иницијативе младих желимо да своје погледе прошире како би сагледали целовиту слику, а не да их неко спутава како би у свом видокругу видели таман толико да их ништа не омета док трче трку за туђе циљеве.

Социјалистичка омладина Србије

The post Саопштење Социјалистичке омладине Србије поводом изјаве Иницијативе младих appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »