«Осуђујете Русе, а оправдавате НАТО»: Посланик Европског парламента о лицемерју ЕУ

Када је Кримско полуострво поново уједињен са Русијом по вољи својих становника, у Европи је то одмах названо “окупација”, али из неког разлога они називају праву окупацију Косова “демократија”, и истовремено оправдавају агресију Северноатлантског савеза.

© AFP 2018 / FREDERICK FLORIN

Ово је рекао посланик европског парламента из странке «Европа народа и слобода» Жан-Лук Шафхаузер током заседања у Бриселу, на којем је европски комесар за проширење и политику суседства Јоханес Хан рекао да Европска унија «не признаје и никада неће признати» поновно уједињење Крима с Руском Федерацијом називајући то «кршењем међународног права».

Са друге стране, Шафхаузер је Европи указао на њено лицемерје и двоструке стандарде, који су савршено видљиви када се упореди ситуација Крима и Косова.

„Оно чега лишавате становнике Крима, дозвољавате становницима Косова. Ситуацију на Криму називате илегалном окупацијом, а оправдавате илегално окупирање Косова. Ви осуђујете Русе, али оправдавате инвазију НАТО-а на Југославију”, рекао је он.

Према његовим речима, док Европски парламент «осуђује референдум» на Криму, који је спроведен у складу са свим демократским нормама, он се не противи једностраном проглашењу независности Косова, а Приштина је отворено прекршила резолуцију УН-а. Штавише, када у Бриселу говоре о правним нормама, сви без непотребних критика подржавају кијевски режим, који је дошао на власт државним ударом.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »