НАТО интензивира обавештајну активност на границама Русије

НАТО интензивира обавештајну активност на границама Русије, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко на научној конференцији у Москви.

„Под изговором митске руске претње НАТО повећава своје присуство у Источној Европи, милитаризује Црноморски регион и појачава обавештајне активности дуж руских граница“, указао је Грушко.

Он је истакао да политика НАТО-а има негативан ефекат на стабилност у евроатлантском простору.

Грушко је навео да су се инструменти за одржавања стабилности у Европи показали неефикасним, што је довело до погоршавања старих и појављивања нових криза и сукоба.

Према његовим речима, остају нерешени сукоби, не смањује се претња тероризма, и даље постоји проблем неуређених миграцијских токова, расту противречности везане за неуједначен развој и ниво благостања земаља, борбу за контролу ресурса, приступ тржиштима и транспортним артеријама.

Грушко сматра да су остали присутни стереотипи из времена Хладног рата. Сатанизација појединих земаља не представља само основу политике западних удружења, већ и основу војне изградње. Према његовим речима, оријентација на једностране акције доводи до ширења простора хаоса и неконтролисаности.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »