На Криму ухапшено 20 терориста

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) привела је 20 припадника терористичке организације Хизб ел Тахрир ел Ислами на Криму.

Припадници ФСБ спровели су специјалну операцију заједно са јединицама Министарства унутрашњих послова Русије и Националне гарде (Росгвардије), наводи се у саопштењу ФСБ.

„У Републици Крим пресечена је делатност међународне терористичке организације Хизб ел Тахрир ел Ислами. Приведено је 20 особа, међу којима су и лидери групе и обични чланови“, саопштила је ФСБ.

Утврђено је да су притворени „водили антиуставне активности засноване на доктрини стварања такозваног ’светског калифата‘, уништавања институција секуларног друштва и насилно свргавање актуелне власти“.

„Користећи мере конспирације на скуповима, они су ширили терористичку идеологију међу становницима полуострва и врбовали у своје редове кримске муслимане“, додаје се у саопштењу.

Приликом хапшења је у становима терориста заплењен пропагандни материјали у Русији забрањене организације Хизб ел Тахрир ел Ислами, средства везе и дигитални медији. Такође се наглашава да се потрага и истрага настављају.

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »