Jovanović: Dužnici u švajcarcima ostavljeni na cedilu, izvršitelji jedini na dobitku

Šef odborničke grupe Savez za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas ispred Vrhovnog kasacionog suda da je sramno da država već četiri godine obećava da će rešiti problem kreditnih dužnika u švajcarskim francima, a da apsolutno ništa nije urađeno.

“Narodna stranka i Savez za Srbiju se zalažu za sistemsko rešenje ovog problema, kao i za kompletno revidiranje sistema javnih izvršitelja koji su trenutno u bliskoj interesnoj sprezi sa vladajućom partijom i preko kojeg se ljudi bliski vlasti neosnovano bogate, kao što smo videli i u slučaju porodice Aksentijević”, rekao je Jovanović.

Jovanović je ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda podržao protest Udruženja “CHF Srbija”, čiji članovi zaduženi u švajcarskim francima zahtevaju da ta institucija zauzme pravni stav i ustanovi praksu koja će omogućiti njihovu bolju zaštitu u sudskim sporovima koje su pokrenuli protiv komercijalnih banaka.

“Skoro 100.000 naših građana je dovedeno na ivicu bede, jer su bez svoje krivice, višom silom u vidu promene monetarne politike švajcarske centralne banke, dovedeni u nepodnošljivu situaciju da moraju da otplaćuju duplo veći iznos bankarskog kredita od onog koji su uzeli”, rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da je dužnost države da štiti ekonomski ugrožene građane i ispravlja nepravdu, tako da je neobjašnjivo da niko od predstavnika izvršne vlasti nije primio ove ljude, iako im je tadašnji premijer, a sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić, još 2015. godine obećao da će rešiti ovaj problem.

Jovanović je podsetio i da je predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević obećao zaduženima u švajcarskim francima da će uputiti dopis nižestepenim sudovima o hitnosti i važnosti tih predemeta, što se nikada nije dogodilo.

Ova vest Jovanović: Dužnici u švajcarcima ostavljeni na cedilu, izvršitelji jedini na dobitku je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »