Хан од сутра у дводневној посети Србији

Европски комесар за приступне преговоре допутоваће сутра у Београд у дводневну посету Србији, где ће се састати са лидерима власти и опозиције и бити номинован за амбасадора Омладинских спортских игара.

Јонанес Хан (фото: Лола Ђорђевић)

Јоханес Хан ће са председником Србије Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић отворити обновљену Голубачку тврђаву.

«У Београду 28. и 29. марта комесар Хан ће поновити неопходност међупартијског дијалога и напредовања у области демократије и владавине права зарад добробити друштва и кретања Србије на њеном европском путу», саопштила је Европска комисија.

Иначе, ЕУ је била један од главних донатора у реконструкцији ове тврђаве која је један од најимпресивнијих драгуља културног наслеђа Србије», наводи се у саопштењу Комисије.

У Бриселу напомињу да у ЕУ вреднују културу и да Унија у многоме подржава културно наслеђе Србије које између осталог утиче на отварање нових радних места на локалу и укупни привредни раст.

Током посете Србији комесар Хан ће бити и именован за амбасадора Омладинских спортских игара.

У Србију долази након посете БиХ, где ће у Сарајеву разговарати са домаћим званичницима и цивилним друштвом о реформама неопходним за напредак БиХ на путу евроинтеграција.

Председник Републике Србије Александар Вучић састаће се са европским комесаром у четвртак у 19.30 сати у Вили «Мир».

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »